Печат на винил

Ние сме насреща!

Основни приложения при печат на винил са:

  • БИЛБОРДИ – отпечатват се на винил и винилна мрежа за нуждите на рекламните мрежи от външни рекламни конструкции – билборди. Технологичната база позволява висока скорост и качество на изпълнение при възможно най-ниски цени.
  • КАЛКАНИ – външни рекламни конструкции с особено големи размери, инсталирани по външните фасади на сгради. Изработват се от винил и винилна мрежа. Акцентът тук отново е върху себестойността и здравината на изделията. Печатницата може да се похвали с едно от най-добрите качества при печат върху винилна мрежа.
  • ТРАНСПАРАНТИ И РЕКЛАМНИ ПАНА – позиционират се над пътища, по фасади на сгради като в зависимост от разстоянието до наблюдателя могат да варират като качество на отпечатъка от 720 до 1440 dpi.
  • ДВУСТРАНЕН ПЕЧАТ ВЪРХУ ВИНИЛ И ХАРТИЯ – Позволяващ автоматичното отпечатването на рекламни визии за задно осветяване. Отличава се с изключително високи яркост и контраст на цветовете при светене – изображенито не „посивява“ при запалване на осветлението през нощта. Позволява постигането на уникални ефекти като скрит текст /призрачен образ/ и др., постигнати чрез промяна на изображението на гърба. Отличен заместител на скъпия back-light филм при отпечатване на визии върху хартия, предназначени за светещи кутии – city-light. Технологията е предназначена за светещи витрини, табели, билборди, скролери и рекламни пана тип city-light

Винил или както се нарича на запад Banner, кръстен на от съставките си Poly Vinil Chloride или PVC. Другата основна съставка на винила, върху която се поставя Poly Vinil Chloride e полиестерната тъкан. Разновидностите на винила са няколко (9х9, 12х18, 9х12 и т.н) които се различават основно по здравината си. Определят се в зависимост от вида на оплетката и големината на образуваното квадратче в тъканта или броя на квадратчетата в квадратен инч. Здравината и вида на винила се определят и по още един параметър – броя намотки във влакното които варират между 450 и 2500. Колкото повече намотки има във линеен метър винил толкова по здрав е той. Тези характеристики се обобщават с това, че колкото по тежък е винила толкова по здрав и качествен е той.

Видове винили:

В зависимост от целта и предпочитанията на клиента винила се предлага в три основни разновидности: ламиниран (обикновен), промазан (лят) и винилна мрежа (mesh).

Ламиниран винил

Обикновения винил (ламиниран винил) представлява полиестерна тъкан с добавени два слоя PVC, положени чрез нагряване и пресоване от двете му страни. В сферата на рекламата това се нарича ламиниране и от там и наименованието му – ламиниран винил. Този вид винил е с най-ниски цени, защото процеса за изработване е най-лесен. За сметка на това ламинирания винил е с най-слаби параметри, защото слоят PVC който е добавен става по твърд и нееластичен в сравнение с другите видове и при ниски температури през зимата има възможност да се начупи. Ламинирания винил е подходящ за билбордове и краткотрайни промоции, при които не се изисква материала да издържи дълго време.

Промазан/Лят винил

Промазаният винил представлява полиестерна тъкан, която в процеса на производството многократно преминава (промазва) през вани с втечнен Poly Vinil Chloride и пластификатори. Така се получава един по-гъвкав, по-мек и по-издръжлив продукт,на ниски температури и др. външни условия. Съответно и цената на промазания винил е по-висока, но е подходящ за реклами за целящи дълготрайно излагане.

МЕШ винила мрежа

МЕШ  (mesh) е материал, който се произвежда на принципа на промазания винил с разликата, че полиестерната тъкан която преминава (промазва) през ваните с PVC е с широки дупки, които кашата не може да запълни и така остава на дупки. Този вид винил е подходящ за случаи в които през винила трябва да преминава въздух.

 

Цени за печат на винил:

В зависимост от вида на винила цената му варира. Точна цена може да видите в ЦЕНИ

Цял свят от цвят...